Ayurveda Introductie Cursus

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

leren masseren

Je leert een goede ontspannende massage te geven. Je leert ook hoe je bepaalde stress- en spanningsgebieden extra aandacht geeft.

leren masseren

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’
check workshop

Cursus

stoelmassage basis

Stoelmassage brengt ontspanning, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stressverminderend en reduceert de spanning in de spieren

stoelmassage basis

Je maakt kennis met de methodiek en na het gevolgd hebben van deze dag kun je met verschillende technieken aan de slag.
check cursus

Ayurveda Introductie Cursus

Ayurveda is een leefstijl en geneeswijze die duizenden jaren geleden in India en op Sri Lanka ontstaan is. Ayu betekent ‘leven’ en ‘veda’ betekent ‘kennis’. Ayurveda gaat dus over de kennis van het leven. Ayurveda streeft ernaar om je lichaam en geest in balans te brengen en/of te houden door de juiste voeding en leefstijl toe te passen. Het eerste doel is altijd om de gezondheid te ondersteunen en als de gezondheid verloren is gegaan, om deze te helpen herstellen.

Welke klachten of wanneer?

Door de Klassieke massage technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

De Ayurvedische lichaamsmassage, ook wel Abhyanga Mardanam genaamd, wordt met heerlijke warme kruidenolie gegeven. Er wordt gekeken welke olie op het moment van de behandeling goed voor je is. Dit ligt aan je constitutie (Prakriti), de eventuele klachten (Vikriti) maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen.
Er wordt een vast patroon van strijkingen en knedingen gevolgd waarbij er extra aandacht is voor de Marmapunten (energiepunten) in ons lichaam. Er wordt ook aandacht besteed aan hoofd en het gezicht.

Een Ayurvedische Lichaamsmassage werkt reinigend, geeft ontspanning, stimuleert het lymfesysteem, is voedend en balancerend. Een massage kan preventief als ontspanningsmassage gegeven worden, maar is ook gezondheid bevorderend.

Je krijgt de Ayurvedische anatomie en fysiologie aangeleerd, je leert een heerlijke Ayurvedische Lichaamsmassage te geven met warme kruidenolie. Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.

Naast dat je bij deze Introductie Cursus de Ayurvedische anatomie en fysiologie uitgebreid uitgelegd krijgt, leer je ook hoe je een Ayurvedische lichaamsmassage in kunt zetten die de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevordert.

De ochtenden bestaan uit theorielessen en in de middagen krijg je praktijk.

Deze Ayurveda Introductie cursus is voor iedereen die wil leren masseren, maar is ook een mooie aanvulling als je al werkzaam bent als sport- of wellness-masseur. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed integreren in een andere massage.

Als mens besta je uit 5 elementen, met kenmerken en eigenschappen. Deze zitten niet alleen in ons lichaam, maar zijn ook buiten ons, in de natuur, aanwezig. Tijdens deze Ayurveda Introductie Cursus krijg je goed inzicht in hoe lichaam en geest samenwerken in combinatie met de omgeving.
Je leert niet alleen om de technieken en de kennis te combineren, maar leert ook je eigen kwaliteiten in te zetten. Waar is behoefte aan en hoe kan ik vandaag de client de meest optimale massage geven.

Bij Ayurvedische massages wordt redelijk veel olie gebruikt. Naast dat dit vet is, kan de olie ook een kleur en geur hebben. Draag hierom tijdens de praktijklessen wat oudere kleding en gebruik niet je mooiste handdoeken.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les. Bij deze cursus ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om zelfstandig een ‘Ayurvedische Lichaamsmassage te geven, waarbij je hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Cursusduur en -belasting:
De Ayurveda Introductie cursus duurt 5 dagen + 1 intervisie en toets dag
De toets dag bestaat uit theorievragen en een praktijk deel

De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

  • Neem graag mee: Twee kleine en 2 grote handdoeken (niet je mooiste), hoeslaken en gemakkelijk zittende oudere kleding.
  • Kosten: € 575,- (vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal (bestaat uit theorie en uitgebreide informatie en foto’s over de behandelingen), thee en koffie, vruchtensap, fruit en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: