Basiscursus ontspanningsmassage

Basiscursus ontspanningsmassage

Dagcursus: 2 cursusdagen van 10.00 tot 17.00 uur
Eerstvolgende mogelijkheid:
Avondcursus: 4 avonden van 19.00 tot 22.00 uur
Eerstvolgende mogelijkheid:

Bekijk de agenda en schrijf je in

Wat is een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage is gericht op totale ontspanning van lichaam en geest. Het verzacht pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, het verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.
De ontspanningsmassage richt zich voornamelijk op de spieren. Door basisgrepen zoals strijken, kneden, drukken en schudden wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Bij pijn of stijfheid wordt de betrokken plek behandeld met specifieke grepen.

Bij welke klachten of wanneer?

Voor iedereen die wil leren masseren.
Wil je verder in het massagevak? Dan raden wij de cursus Klassieke ontspanningsmassage met anatomie aan.

De cursus. Wat leer je?

In deze cursus leer je diverse massagetechnieken om een gevarieerde massage te kunnen geven. Een ontspannende massage! Tijdens de les onderga en geef je massage onder begeleiding. Je krijgt op deze manier de juiste feedback, zowel van de docent als je medecursisten. Je ervaart hoe de massage een positieve bijdrage kan leveren aan lichaam en geest. Naast de massagetechnieken besteden we ook aandacht aan lichaamshouding en ademhalingstechnieken. Het is belangrijk om gedurende de cursus de geleerde technieken thuis te oefenen.

Onze visie op de basiscursus ontspanningsmassage

Druk, druk, druk. In deze tijd rennen we maar door. En als we een keer niet rennen, dan doen onze gedachten dat wel. De spanning van de maatschappij levert vaak onbewust ook spanning op in lichaam en geest. Dat geeft klachten, zoals pijnlijke en gespannen spieren, onrustig of slecht slapen en irritatie (kort lontje). Met mijn Perzische achtergrond heb ik geleerd dat het heel gebruikelijk is om elkaar te masseren en aan te raken. Vóór ontspanning en tégen pijnlijke spieren en gewrichten. Ik mis dat in de westerse cultuur. Raak elkaar vaker aan, masseer elkaar, geef elkaar positieve aandacht. De basiscursus ontspanningsmassage geeft je hiervoor letterlijk een mooie basis!

Benodigdheden, kosten en inbegrepen

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 205,- (geen BTW).
  • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.