Cursus Pakket Holistische Beauty

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

workshop

Workshop Guasha

Gauash betekend letterlijk “schrapen van ziekten door gestagneerde energie”, is een oude medische behandeling welke al meer dan tweeduizend jaar oud is en nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde.

Workshop Guasha

Tijdens deze workshop leer jij de Guasha technieken op het nek, schouder en rug toe te passen. Wij gebruiken tijdens de workshop een platte schijf van jade of hoorn.
check workshop

cursus

Cursus Shiatsu

De behandelmethode gaat uit van Chi. Chi is de energie die maakt dat we ons goed voelen, zolang deze gelijkmatig en zonder drempels via de meridianen (chi-kanalen) door onze organen, spieren, botten, huid een weefsel kan stromen.

Cursus Shiatsu

Tijdens deze cursus besteden wij veel aandacht aan je handen. Gevoelige handen ontwikkelen betekent: aanwezig zijn/in het moment – een ontmoeting tussen jouw handen en de huid van de cliënt.
check cursus

Cursus Pakket Holistische Beauty

Ben jij een schoonheidsspecialist en geïnteresseerd in Oosterse filosofie? Dan is het cursuspakket Holistisch Beauty echt wat voor jou!
Massage verbetert de doorbloeding waardoor er meer zuurstof door het lichaam gaat en toxines en dode huidcellen sneller worden afgevoerd. Niet voor niets wordt er gezegd dat de schoonheid van binnen uitkomt en ‘je bent wat je eet’.

Waarom Holistische Beauty?

Vanuit de Oosterse filosofie en Ayurvedisch perspectief is er een sterke wisselwerking tussen de conditie van de huid en de conditie van het lymfestelsel, de bloedcirculatie, het spierweefsel en het vetweefsel.

De huid is het enige orgaan dat rechtstreeks is blootgesteld aan alle elementen van buitenaf. Hierdoor heeft onze huid een uitzonderlijk vermogen om zichzelf te beschermen en te genezen. Tel daarbij op dat stress, boosheid en angst vaak opslaat in hoofd, nek, schouders en gezicht en je begrijpt dat met een massage van deze lichaamsdelen de opgeslagen spanningen weggemasseerd kunnen worden. De uiterlijke kenmerken van schoonheid zoals glanzend haar, een mooie huid en nagels, en een ontspannen gezicht, heeft alles te maken met de algemene gezondheid van het innerlijke lichaam en geest.

 

Holistische Beauty | Welke klachten of wanneer?

Iedereen kan genieten van de weldadige ontspanning die een gezichtsmassage biedt. Naast anatomische effecten van een gezichtsmassage is ook een energetische behandeling die zijn effecten lang na de behandeling is aanwezig en voelbaar.

De workshop

Tijdens de opleiding leer je vanuit de drie Ayurvedische basisprincipes Vata, Pitta en Kapha en hun eigenschappen, naar de kenmerken van de huid, het haar en de nagels te kijken. Met de Kobido, Guasha, cupping en de Indiase hoofdmassage technieken leer je geest en lichaam in balans te brengen. Door deze speciale technieken leer de acupunctuurpunten en meridianen op het hoofd, gezicht- en decolleté te stimuleren met je handen, cups of Guasha steen.

De 7 lesdagen bestaan in de ochtenden uit theorielessen en in de middagen uit praktijklessen.

Onderwerpen:
– Filosofie en oorsprong van de Oosterse geneeskunst
– Filosofie en oorsprong van de Ayurvedische geneeskunde
– Holistische face-mapping (volgens meridianen)
– Basisbegrippen Marmapunten
– Basisbegrippen Anatomie

Kobido Japanse gezichtsmassage

Faciale cupping massage
Faciale Guasha massage

Ayurveda en huid en gezichtsmassage

Ayurveda en nagel en handmassage
Ayurveda en hoofdhaar

Indiase hoofdmassage

Ergonomisch masseren
– Indicaties en contra-indicaties
– Anamnese

– Voorbereiding op de massage

– Inrichting massageruimte

Deze opleiding is zeer geschikt voor schoonheidsspecialisten, Ayurvedische therapeuten masseur en massage therapeuten. Maar ook voor alle geïnteresseerden in de Oosterse en Ayurvedische filosofie en massages. Het is dan ook dé beginnerscursus bij uitstek voor iedereen die beroepshalve aan de slag wil in de (beauty)massage- en wellness sector.

Onze visie is dat je door middel van massages de zelfherstellende vermogen van het lichaam ‘wakker’ kunt maken. Wij leren je de theorie van het menselijk lichaam (en geest), de massage technieken en het ergonomisch masseren te combineren om de client de meest optimale massage te geven. Naast de theorie is het belangrijk te leren ‘zien’ en ‘voelen’. Daarom werken wij in kleine groepen, zodat er veel ruimte voor praktijkoefening en feedback mogelijk is.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les. Bij deze opleiding ontvang je een duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dagen wordt behandeld, stap-voor-stap staat beschreven.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een ‘Holistische massage’ te geven, waarbij je hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

De Oosterse Therapie opleiding duurt 11 dagen.

De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.
Het examen bestaat uit theorievragen en een praktijk deel.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.

De Oosterse Therapie opleiding duurt 11 dagen.
Het examen bestaat uit theorievragen en een praktijk deel.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.

Benodigdheden: Een grote, niet al te nieuwe handdoek en een niet al te nieuwe hoeslaken voor de massagetafel. Draag gemakkelijk zittende oude kleding.

Kosten: € 1000,- (vrijgesteld van BTW)

Inbegrepen: Lesmateriaal, set siliconen cups, Jade Guasha steen, olie, gezonde lunch, thee, koffie en vruchtensap.

Wie het examen heeft behaald, ontvangt het diploma ‘Ziyuli Opleiding Holistische Beauty’.

 We zien je graag in ons trainingscentrum.

 

Het is ook mogelijk om de onderdelen los te volgen. Voor elk onderdeel haal je dan losse certificaten.

Heb je één of meerdere onderdeel van deze opleiding al bij ons gevolgd dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel.  Wel zien wij graag het certificaat voor de module waarvoor je vrijstelling vraagt.

Delen via: