Over Ziyuli

Ziyuli betekent in het Chinees het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Een waarde die vaak niet gezien wordt. Maar waarin wij geloven.

De 3 elementen van een mens: lichaam, geest en emotie zijn met elkaar verbonden, een éénheid. Door Oosterse en Westerse inzichten te verenigen krijg je een behandeling die bij je past. Want onze visie is om mensen te laten stralen.

Lees meer over onze werkwijze

 

Ziyuli Academie voor Oosterse en Westerse Massage

Ziyuli Academie voor Oosterse en Westerse massages is opgericht door Mehdi Tajeddin. Al meer dan 20 jaar geeft Mehdi zijn kennis van Oosterse en Westerse massages door als docent bij verschillende gerenommeerde opleidingsinstellingen en Ziyuli Academie.

Bij Ziyuli Academie vind je cursussen en workshops van westerse en oosterse massages. De groepen zijn klein, de sfeer is warm en respectvol, je leert er alles over theorie en er is veel ruimte om direct te oefenen.

Over de oprichter

“Ik ben Mehdi Tajeddin en ik heb een missie”.

Geboren en getogen in Iran, leerde ik al op jonge leeftijd masseren om pijn te verlichten, steun te geven of te laten ontspannen. Dat hoort bij onze cultuur. Mijn interesse in biologie en anatomie was gewekt en ik studeerde in beide richtingen af.

Omdat ook de Oosterse geneeswijze mij intrigeerde, pakte ik mijn spullen en vertrok naar Japan voor studie en diepgang. 5 jaar later maakte ik weer een stap. Dit maal richting Nederland, waar ik aan de slag kon – na een studie – als tandtechnicus. Ik miste echter écht contact met mijn patiënten. De beweging, het contact, de energie. Ik volgde mijn hart richting sport, massage en welzijn.

Ziyuli en Mehdi

Jij bestaat niet alleen uit een lichaam. Jij bent je lichaam, je gedachten en je emotie. Vanuit mijn Perzische en oosterse achtergrond, ben ik gewend om niet alleen naar je lichaam te kijken. Maar ook naar je mentale gesteldheid en je emotie. Ik geloof dat deze 3 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De praktische ervaring die ik ondertussen had opgedaan als massagetherapeut en acupuncturist én mijn holistische visie, waren de basis voor mijn eigen praktijk: Ziyu. Praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie, te Almere.

Hoe mooi is het om kennis over te dragen met een visie. Een visie die in het Oosten breed gedragen wordt, maar in Nederland nog maar mondjesmaat. Toch geven instituten mij een kans! Sinds 2002 leer ik cursisten de kneepjes van het massage-vak, en krijg ik ook de ruimte om een visie door te geven. Mijn visie voor een holistische benadering van de gezondheidzorg, de patiënt én jezelf. Erkend docent, CRKBO (het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)