Cursus Klassieke massage
met anatomie

basis informatie

Altijd Inclusief

Meer Cursussen
of workshops

wat is klassieke
massage met anatomie

De Klassieke massage is gericht op totale ontspanning van lichaam en geest. Het verzacht pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, het verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.

De  Klassieke massage richt zich voornamelijk op de spieren. Door basisgrepen zoals strijken, kneden, drukken en schudden oefen je invloed uitop de spieren. Bij pijn of stijfheid kun je deze plaatsen met specifieke grepen behandelen.

Bovendien maak je kennis met de bouw van het menselijk lichaam. Een essentieel onderdeel van leren masseren.

Welke klachten of wanneer?

Door de Klassieke massage technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

De cursus

Je leert de klassieke vorm van ontspanningsmassage. Dit is een geheel van massagetechnieken zoals strijken, kneden, schudden en fricties. Naast deze massagetechnieken leer je al masserend de anatomie van het lichaam.
Alle grepen worden gebruikt om het spierstelsel soepel te maken en goed te laten doorbloeden, zodat er beter gefunctioneerd kan worden. Bovendien is bewezen dat klachten minder vaak terugkomen.

Wil je je specialiseren in massages, dan is het belangrijk om alle technieken van de ontspanningsmassage goed onder de knie te hebben.
Inhoud van de cursus klassieke massage:

 • Massagetechnieken
 • Contra-indicaties
 • Anamnese
 • Juiste houding
 • Basiskennis anatomie (het menselijke bewegingsapparaat)

De cursus Klassieke massage met anatomie staat open voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot massage. Het is dan ook dé beginnerscursus bij uitstek voor iedereen die beroepshalve aan de slag wil in de (sport)massage- en wellnesssector.

Een huis op een stevige fundering staat lang. Zo is het ook met masseren: Op een stevige basis bouw je je kennis, kunde en techniek op. De  Klassieke massage cursus met anatomie is dé basis waarop jij kunt groeien als masseur. Je leert niet alleen de kneepjes van het vak, je leert ook je eigen kwaliteiten in te zetten. Daarvoor heb je niet alleen theoretische basiskennis van het lichaam nodig (anatomie), je leert ook om een lichaam te lezen. Waar zit de pijn en de spanning? Wat is de behoefte van je cliënt? Hoe kan ik samen met de cliënt hieraan werken. Kortom, je leert verbinding te maken met het lichaam.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’

Cursusduur en -belasting:
Cursus klassieke massage duurt 6 weken.
De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

 • Neem mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
 • Kosten: € 630,- (vrijgesteld van BTW)
 • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit, een gezonde lunch en vaardigheidstoets.
  Examen: Praktijkgedeelte (volledige massage en patiëntbegeleiding). theorie (anatomietoets en anamnese).  
 • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: