ziyuli academie

oost ontmoet west

Ziyuli betekent in het Chinees "het zelfherstellende vermogen van het lichaam".

Een waarde die vaak niet gezien wordt. Maar waarin wij geloven.

Bij Ziyuli Academie, opgericht door Mehdi Tajeddin, vind je cursussen en workshops van westerse en oosterse massages. De groepen zijn klein, de sfeer is warm en respectvol, je leert er alles over theorie en er is veel ruimte om direct te oefenen. 

De 3 elementen van een mens: lichaam, geest en emotie zijn met elkaar verbonden, een éénheid. Door Oosterse en Westerse inzichten te verenigen krijg je een behandeling die bij je past. Want onze visie is om mensen te laten stralen.

 

oprichter | docent | massagetherapeut | acupuncturist

Mehdi Tajeddin

Ziyuli Academie voor Oosterse en Westerse massages is opgericht door Mehdi Tajeddin. Al meer dan 20 jaar geeft Mehdi zijn kennis van Oosterse en Westerse massages door als docent bij verschillende gerenommeerde opleidingsinstellingen en Ziyuli Academie.

“Ik ben Mehdi Tajeddin en ik heb een missie”.

Geboren en getogen in Iran, leerde ik al op jonge leeftijd masseren om pijn te verlichten, steun te geven of te laten ontspannen. Dat hoort bij onze cultuur. Mijn interesse in biologie en anatomie was gewekt en ik studeerde in beide richtingen af.

Omdat ook de Oosterse geneeswijze mij intrigeerde, pakte ik mijn spullen en vertrok naar Japan voor studie en diepgang. 5 jaar later maakte ik weer een stap. Dit maal richting Nederland, waar ik aan de slag kon – na een studie – als tandtechnicus. Ik miste echter écht contact met mijn patiënten. De beweging, het contact, de energie. Ik volgde mijn hart richting sport, massage en welzijn.

Ziyuli en Mehdi

Jij bestaat niet alleen uit een lichaam. Jij bent je lichaam, je gedachten en je emotie. Vanuit mijn Perzische en oosterse achtergrond, ben ik gewend om niet alleen naar je lichaam te kijken. Maar ook naar je mentale gesteldheid en je emotie. Ik geloof dat deze 3 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De praktische ervaring die ik ondertussen had opgedaan als massagetherapeut en acupuncturist én mijn holistische visie, waren de basis voor mijn eigen praktijk: Ziyu. Praktijk voor Acupunctuur en Massagetherapie, te Almere.

Hoe mooi is het om kennis over te dragen met een visie. Een visie die in het Oosten breed gedragen wordt, maar in Nederland nog maar mondjesmaat. Toch geven instituten mij een kans! Sinds 2002 leer ik cursisten de kneepjes van het massage-vak, en krijg ik ook de ruimte om een visie door te geven. Mijn visie voor een holistische benadering van de gezondheidzorg, de patiënt én jezelf. Erkend docent, CRKBO (het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)

Ziyuli | Visie

Onze visie is dat je door middel van massages de zelfherstellende vermogen van het lichaam kunt wakker maken. Wij heten niet voor niets Ziyuli, dat zelfhelende kracht van het lichaam betekent. Daarom is onze visie over massage-opleidingen gestoeld op het volgende uitgangspunt:
Er zijn vele manieren om naar massagebehandelingen te kijken. Ze zijn allemaal wat waard. Maar welke zet jij in? Leren kijken en voelen is essentieel. Wat is echt nodig? Wij leren hoe jij je talent kunt inzetten om met jouw behandeling cliënten te laten stralen.

Kennis: Theoretische achtergrond van de massage, het menselijke lichaam, Oosterse filosofie en benadering van geneeskunst, de relatie tussen het anatomisch en het energetische vermogen van het lichaam  

Techniek: Jouw eigen houding tijdens de massage

Praktijk: Oefenen, leren zien en leren voelen. Wij werken met kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is voor oefening en feedback.

Ziyuli | Werkwijze

Bij Ziyuli kun je terecht voor volledig verzorgde massage cursussen en workshops, die op een holistische wijze met veel persoonlijke aandacht worden gegeven.De lessen worden in een warme sfeer met veel respect voor elkaar gegeven. Onze doelstelling is om tijdens de lessen volledige persoonlijke aandacht aan cursisten te geven.

Naast het overdragen van praktijk- en theoretische vakkennis delen we ook ervaringen van cursisten. Er wordt gekeken naar ieders individuele niveau binnen de groep voor de juiste begeleiding en vereiste aandacht om te zorgen dat de les voor iedereen plezierig blijft.

Tijdens de les breng je de geleerde technieken onder begeleiding in praktijk. Je krijgt feedback van de docent en je medecursisten.