Meridianenleer, yin yang & 5 elementen

basis informatie

altijd inclusief

video
van de cursus

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

Workshop Ayurveda en Haren

Tijdens deze workshop leer je vanuit de drie basisprincipes Vata, Pitta en Kapha en hun eigenschappen naar de kenmerken van het haar te kijken

Workshop Ayurveda en Haren

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Weldadige hoofdmassage’ te geven.
check workshop

Cursus

Ayurveda Introductie Cursus

Ayurveda streeft ernaar om je lichaam en geest in balans te brengen en/of te houden door de juiste voeding en leefstijl toe te passen

Ayurveda Introductie Cursus

Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.
check cursus
NGS geaccrediteerd

Meridianenleer, yin yang & 5 elementen

De Oosterse en Chinese tradities hebben hun intrede gedaan bij westerse behandelmethoden. Een goede kennis van de meridianenleer, yin en yang en de 5 elementenleer is daarom (gelukkig) niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Deze theoretische workshop leert je niet alleen theoretische kennis, maar beschrijft ook de praktische toepassingen. Na de workshop weet je meer over energiebanen, blokkades, stress en de connecties met onze emoties en organen.

De Workshop Meridianenleer is een waardevolle aanvulling voor iedereen die de relatie tussen het anatomisch en het energetische vermogen van het lichaam wil weten. Deze kennis geeft aanvullende inzichten bij het behandelen van je clienten.

‘… Stel een meridiaan voor als een beek, die stroomt door het lichaamslandschap. Hij volgt daarbij de meest natuurlijke weg. Het water in die beek is de energie (Chi) die je doet leven. In een gezond lichaam is er genoeg energie op de juiste plaats en stroomt de beek zonder opstoppingen. Wanneer de beek (Chi) belemmeringen of blokkades op zijn natuurlijke pad tegenkomt, ontstaan er vage klachten in het landschap (lichaam).
De meridianen, de zogenaamde energiebanen zijn de uitstraling van onze ingewanden en organen. Op deze banen bevinden zich energetische punten, die gebruikt worden in verschillende behandelingen zoals: acupunctuur, acupressuur en Shiatsu. Elk van deze punten heeft een eigen werking in ons lichaam. Sommige punten dienen om de energie te verplaatsen (van boven naar beneden of van buiten naar binnen). Andere punten werken direct door op de organen of op bepaalde symptomen.

Yin en Yang is de basis van de Oosterse (Chinese) filosofie. Yin betekent schaduwkant van de berg, het vrouwelijke. Yang betekent zonkant van de berg, het mannelijke. Tussen Yin en Yang vinden alle bewegingen en veranderingen plaats. De beweging van energie tussen Yin en Yang is het ‘leven’. In eerste instantie duidt het de dualiteit van het leven aan. In de Yin en Yang-filosofie zijn ze echter niet tegengesteld, maar complementair. Met massages kun je de balans tussen Yin en Yang helpen herstellen.

In de tiende eeuw voor christus zien we een ontwikkeling in de Chinese filosofie: de 5 elementen van Qi, te weten hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element heeft zijn eigen functie op lichamelijk, emotioneel, psychologisch en spiritueel vlak. Aan de hand van de 5 elementenleer krijgen we inzicht in de factoren die ons lichaam op een positieve of negatieve manier beïnvloeden.

Ziyuli, de naam van ons instituut betekent Zelfherstellende vermogen. Deze naam is niet voor niets gekozen. In de Oosterse benadering van geneeskunst worden lichaam en geest als een geheel gezien. Daarom betekent een gelijkmatige stroom van Chi ook dat we ons geestelijk goed voelen, dat we gelukkig zijn met onszelf en met ons leven. Wij geloven dat als je je bewust wordt van je lichaam, je zelf bij kan dragen aan je vitaliteit. Theoretische kennis van de meridianen, de 5 elementen en Yin en Yang vinden wij daarom een prachtige aanvulling op ons bestaande cursusaanbod.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle behandeling’ te geven.

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

  • Kosten: €140,- (vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit een gezonde lunch.
  • 5 NGS accreditatiepunten (de punten zijn toegekend voor sport, wellness en sportzorg).
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: