Cursus stoelmassage Basis (NGS geaccrediteerd)

Cursus stoelmassage Basis (NGS geaccrediteerd met 18 punten)

Dagcursus: 4 cursusdagen van 10.00 tot 17.00 uur

Eerstvolgende mogelijkheid: Zaterdag 25 september + 2, 9 en 23 oktober

Bekijk de agenda en schrijf je in

Wat is stoelmassage?

Een stoelmassage is een massage die op een speciale massagestoel plaatsvindt. Het doel van een stoelmassage is ontspanning én de bevordering van de doorbloeding van het spier- en zenuwstelsel en de meridianen. Een stoelmassage duurt gemiddeld 15 – 30 minuten. Je ziet dat stoelmassage meer en meer gebruikt wordt op de werkvloer. De stoelmasseur rijdt met zijn stoel langs de werkplekken en geeft naar behoefte een massage. Superhandig en effectief, want de kleding kan
gewoon aanblijven.

Effecten van stoelmassage:

Stoelmassage brengt ontspanning, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stressverminderend en reduceert de spanning in de spieren. Het bijzondere van deze massagevorm is dat de cliënt de kleding kan aanhouden.

Bij welke klachten?

Een stoelmassage ontspant, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stress verminderend en verlaagt de spanning in de spieren.

 • RSI: als je last hebt van pijn in je schouder, nek en arm
 • Als je langdurig achter een computer of beeldscherm zit
 • Regelmatig hoge werkdruk ondervindt
 • Vaak in dezelfde houding zit en werkt
 • Zwaar lichamelijk werk verricht

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het geven van massage. Je maakt kennis met de methodiek en na het gevolgd hebben van deze dag kun je met verschillende technieken aan de slag. Verder vorm je een goed oordeel of je uitgebreider in de praktijk wilt gaan werken met deze massagevorm.

Bovendien kun je als je aangesloten bent bij de NGS 18 accreditatiepunten ontvangen bij een succesvolle afronding!

Vooropleiding:

Geen vooropleiding vereist

Je komt beter beslagen ten ijs als je de workshop leren masseren hebt gevolgd.

Uitstroom:

Na deelname ontvang je een certificaat.

Doorstroom:

Na deze cursus kun je door met de cursus stoelmassage professioneel en daarna stoelmassage specialist.

Heb je alledrie de cursussen behaald dan krijg je het diploma vakopleiding allround stoelmassage.

Of na deze cursus kun je door met de opleiding wereldmassage, voor het onderdeel stoelmassage krijg je dan vrijstelling.

De cursus. Wat leer je?

Je leert hoe je met de juiste massage de doorbloeding van het spier- en zenuwstelsel bevordert. Dit doen we met speciale technieken gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten. Je richt je voornamelijk op de spieren van nek, schouder, rug, armen, hoofd en handen. Daarnaast is het belangrijk dat je cliënt weer kan opladen: met nieuwe energie aan het werk. Je massage zal dus ook gericht zijn op ontspanning.

Theorie anatomie van het bewegingsapparaat en meridianen.

Onze visie op stoelmassage

Wij komen vanuit onze praktijk op de werkvloer bij (grote) bedrijven. Veel mensen zitten lang achter hun beeldscherm. Vaak in dezelfde gespannen houding. Wij snappen dat de werkdruk hoog is en dat dat niet over een nacht ijs verandert. Maar wat je wel kunt veranderen is hoe jij met die hoge werkdruk omgaat. Wij leiden onze stoelmasseurs daarom niet alleen op met de juiste methoden en technieken, wij leren ze ook alert te zijn op het coachen van een gezonde werkhouding en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Stoelmassage biedt een prima behandeling voor deze problematiek. Met speciale technieken leert u de behandeling van de spieren van de nek, schouder, rug, armen, hoofd en handen. De stoelmassage wordt gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel. De technieken zijn gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten.

Benodigdheden, kosten en inbegrepen

 • Neem graag mee: Twee kleine handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
 • Kosten: € 450,-

  (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).

 • Inbegrepen zijn: lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch en het examen.

 • 18 NGS accreditatiepunten (de punten zijn toegekend voor wellnss, sport- en sportzorgmasseur).

 • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.