Cursus stoelmassage basis

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

NGS geaccrediteerd

Cursus stoelmassage basis

Een stoelmassage is een massage die op een speciale massagestoel plaatsvindt. Het doel van een stoelmassage is ontspanning én de bevordering van de doorbloeding van het spier- en zenuwstelsel en de meridianen. Een stoelmassage duurt gemiddeld 15 – 30 minuten.

Welke klachten of wanneer?

Een stoelmassage ontspant, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stress verminderend en verlaagt de spanning in de spieren.

Je ziet dat stoelmassage meer en meer gebruikt wordt op de werkvloer. De stoelmasseur rijdt met zijn stoel langs de werkplekken en geeft naar behoefte een massage. Superhandig en effectief, want de kleding kan
gewoon aanblijven.

Effecten van stoelmassage:

Stoelmassage brengt ontspanning, verhoogt de concentratie, zorgt voor prestatieverbetering, werkt stressverminderend en reduceert de spanning in de spieren. Het bijzondere van deze massagevorm is dat de cliënt de kleding kan aanhouden.

Je leert hoe je met de juiste massage de doorbloeding van het spier- en zenuwstelsel bevordert. Dit doen we met speciale technieken gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten. Je richt je voornamelijk op de spieren van nek, schouder, rug, armen, hoofd en handen. Daarnaast is het belangrijk dat je cliënt weer kan opladen: met nieuwe energie aan het werk. Je massage zal dus ook gericht zijn op ontspanning.

Theorie anatomie van het bewegingsapparaat en meridianen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het geven van massage. Je maakt kennis met de methodiek en na het gevolgd hebben van deze dag kun je met verschillende technieken aan de slag. Verder vorm je een goed oordeel of je uitgebreider in de praktijk wilt gaan werken met deze massagevorm.

Bovendien kun je als je aangesloten bent bij de NGS 18 accreditatiepunten ontvangen bij een succesvolle afronding!

Vooropleiding: Geen vooropleiding vereist

Je komt beter beslagen ten ijs als je de workshop leren masseren hebt gevolgd.

Uitstroom:

Na deelname ontvang je een certificaat.

Doorstroom:

Na deze cursus kun je door met de cursus stoelmassage professioneel en daarna stoelmassage specialist.

Heb je alledrie de cursussen behaald dan krijg je het diploma vakopleiding allround stoelmassage.

Of na deze cursus kun je door met de opleiding wereldmassage, voor het onderdeel stoelmassage krijg je dan vrijstelling.

Wij komen vanuit onze praktijk op de werkvloer bij (grote) bedrijven. Veel mensen zitten lang achter hun beeldscherm. Vaak in dezelfde gespannen houding. Wij snappen dat de werkdruk hoog is en dat dat niet over een nacht ijs verandert. Maar wat je wel kunt veranderen is hoe jij met die hoge werkdruk omgaat. Wij leiden onze stoelmasseurs daarom niet alleen op met de juiste methoden en technieken, wij leren ze ook alert te zijn op het coachen van een gezonde werkhouding en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Stoelmassage biedt een prima behandeling voor deze problematiek. Met speciale technieken leert u de behandeling van de spieren van de nek, schouder, rug, armen, hoofd en handen. De stoelmassage wordt gegeven in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel. De technieken zijn gebaseerd op oude oosterse drukpunttechnieken gecombineerd met moderne westerse inzichten.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Cursusduur en -belasting:
Cursus stoelmassage duurt 4 weken.
De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

  • Neem graag mee: Twee kleine handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 495,- (vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit,  een gezonde lunch en vaardigheidstoets.

  • 18 NGS accreditatiepunten (de punten zijn toegekend voor wellnss, sport- en sportzorgmasseur).

  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: