Ziyuli Holistische Release massage opleiding

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Ziyuli Holistische Release massage opleiding

Massage maakt ons bewust hoe en waar stress zich in het lichaam openbaart in de vorm van spanning. Massage is gericht op de totale ontspanning van lichaam en geest. Het verzacht pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, het verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Vanuit de Oosterse filosofie wordt er gewerkt met drukpunten op de meridianen (energiebanen). Door combinatie van deze technieken wordt er een diepe ontspanning bereikt wat leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden.

Welke klachten of wanneer?

Door de Klassieke massage technieken en drukpunten op de meridianen (energiebanen) is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen en evenwicht te herstellen.

Ziyuli Holistische Release massage kan ingezet worden bij klachten als:

Je leert de klassieke vorm van ontspanningsmassage. Dit is een geheel van massagetechnieken zoals strijken, kneden, schudden en fricties. Naast deze massagetechnieken leer je al masserend de anatomie van het lichaam. Je bouwt kennis op over de meridianenleer, energiestromen en energieblokkades. Je leert drukpunttechnieken toe te passen op hoofd, handen, onderarmen, onderbenen en voeten. Met al deze vaardigheden en kennis, leer je vanuit de verbinding met je cliënt te zien wat echt nodig is. Na deze opleiding, kun je als een veelzijdige ontspanningsmasseur aan de slag in je eigen praktijk, massagesalon of wellness centrum.

De 10 lesdagen bestaan in de ochtenden uit theorielessen en de middagen uit praktijklessen.

Onderwerpen:
– Filosofie en oorsprong van de Oosterse geneeskunst
Klassieke massage met anatomie

Indiase hoofdmassage

Chinese handmassage

Chinese voetmassage
Vlindermassage

Ergonomisch masseren
– Indicaties en contra-indicaties
– Anamnese

– Voorbereiding op de massage

– Inrichting massageruimte

De opleiding Ziyuli Holistische Release massage staat open voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot massage. Het is dan ook dé beginnerscursus bij uitstek voor iedereen die beroepshalve aan de slag wil in de (sport/beauty) massage- en wellness sector.

Onze visie is dat je door middel van massages de zelfherstellende vermogen van het lichaam ‘wakker’ kunt maken. Wij leren je de theorie van het menselijk lichaam (en geest), de massage technieken en het ergonomisch masseren te combineren om de client de meest optimale massage te geven voor een weldadige ontspanning. Naast de theorie is het belangrijk te leren ‘zien’ en ‘voelen’. Daarom werken wij in kleine groepen, zodat er veel ruimte voor praktijkoefening en feedback mogelijk is.

Het is ook mogelijk om de onderdelen los te volgen. Voor elk onderdeel haal je dan losse certificaten.

Heb je één of meerdere onderdeel van deze opleiding al bij ons gevolgd dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel.  Wel zien wij graag het certificaat voor de module waarvoor je vrijstelling vraagt.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les. Bij deze opleiding ontvang je een duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dagen wordt behandeld, stap-voor-stap staat beschreven.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een ‘Ontspannende massage’ te geven, waarbij je hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

Ziyuli Holistische Release massage opleiding duurt 10 dagen.

De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.
Het examen bestaat uit theorievragen en een praktijk deel.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.

Twee grote handdoeken en een hoeslaken voor de massagetafel. Draag gemakkelijk zittende kleding.

Studiekosten voor de totale opleiding is opsomming van de alle onderdelen (10 dagen) + 1 supervisie en examen dag 

Inbegrepen: Lesmateriaal, olie, gezonde lunch, fruit, thee, koffie en vruchtensap.

Wie het examen heeft behaald, ontvangt het diploma ‘Ziyuli Holistische Release massage ’. 

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: