Cursus Shiatsu

basis informatie

altijd inclusief

video
van de cursus

Cursus Shiatsu

Shiatsu heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde. Het betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. En dat is wat de masseur doet: druk uit oefenen met zijn vingers op specifieke punten van het lichaam. Met deze drukpunten stimuleer je de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam.

 

Welke klachten of wanneer?

Door de Shiatsu technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

Hoe werkt Shiatsu?

De behandelmethode gaat uit van Chi. Chi is de energie die maakt dat we ons goed voelen, zolang deze gelijkmatig en zonder drempels via de meridianen (chi-kanalen) door onze organen, spieren, botten, huid een weefsel kan stromen. Met Shiatsu wordt de chi als het ware uitgenodigd om weer door het lichaam te gaan stromen. Shiatsu wordt op de massagetafel zonder olie en op de kleding gegeven.

De eerste omschrijving van chi en de meridianenleer komt uit China, meer dan 2000 jaar geleden:

‘… Stel een meridiaan voor als een beek, die stroomt door het lichaamslandschap. Hij volgt daarbij de meest natuurlijke weg. Het water in die beek is de energie die je doet leven. In een gezond lichaam is er genoeg energie op de juiste plaats en stroomt de beek zonder opstoppingen. Wanneer de beek (Chi) belemmeringen of blokkades op zijn natuurlijke pad tegenkomt, ontstaan er vage klachten in het landschap (lichaam).

 

Theorie:

Uitleg van Chinese filosofie over Yin Yang, meridianen en 5 elementen. Deze kennis geeft je veel inzichten in het energetisch vermogen van de organen, energiebanen, blokkades, stress en de connecties met onze emoties. Ervaar hoe verrassend praktisch deze kennis is toe te passen in de praktijk voor de verbetering van lichaam en geest.

Praktijk:

Natuurlijk leer je tijdens de studie van Shiatsu de verschillende drukpunten van het lichaam. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is, is de manier waarop je de druk toepast. In deze cursus besteden wij veel aandacht aan je handen. Gevoelige handen ontwikkelen betekent: aanwezig zijn/in het moment – een ontmoeting tussen jouw handen en de huid van de cliënt. Gevoelig en met de juiste techniek.

Deze Shiatsu cursus is voor iedereen die wil leren vanuit oosterse principes het lichaam benaderen, maar is ook een mooie aanvulling als je al werkzaam bent als sport- of wellness-masseur. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed integreren in een andere massage.

Ziyuli, de naam van ons instituut betekent Zelfherstellende vermogen van het lichaam. Deze naam is niet voor niets gekozen.
In de Oosterse benadering van geneeskunst worden lichaam en geest als een geheel gezien. Daarom betekent een gelijkmatige stroom van Chi ook dat we ons geestelijk goed voelen, dat we gelukkig zijn met onszelf en met ons leven. Wij geloven dat als je je bewust wordt van je lichaam, je zelf bij kan dragen aan je vitaliteit. Shiatsu en de meridianenleer vinden wij daarom een prachtige aanvulling op ons bestaande cursusaanbod.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Cursusduur en -belasting:
Cursus Shiatsu duurt 6 weken.
De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. Een aantal technieken kunnen contracties van de baarmoeder veroorzaken. 

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 630,- (vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit, een gezonde lunch en vaardigheidstoets.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: