workshop cuppingmassage

basis informatie

altijd inclusief

video
van de cursus

Meer Cursussen
of workshops

NGS geaccrediteerd

workshop cuppingmassage

Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De Chinese en Oosterse geneeskunst gebruikt ook cupping om deze gifstoffen af te voeren.
Bij cupping plaats je ‘cups’ op strategische plaatsen van het lichaam. Bij het vacuüm trekken van de cups stimuleer je de doorbloeding en zuig je als het ware de toxines (gifstoffen) en spierkrampen naar het huidoppervlak. De cups op de huid trekken energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken of strepen op de huid te zien. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.
In de Chinese geneeskunst wordt cupping al eeuwenlang uitgevoerd. Gelukkig vindt Cupping steeds meer zijn plaats in de moderne (westerse) verzorgings- en gezondheidswereld.

Welke klachten?

Door de cupping massage technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

Je leert de cups op de juiste manier op strategische plekken van het lichaam aan te brengen. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Tevens leer je speciale cuppin massage technieken. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode. Ook voor thuis.

De Workshop cupping is een mooie aanvulling voor degene die als (sport)masseur of als massage/fysiotherapeut aan het werk is om effectiever te behandelen. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed combineren met een andere behandeling

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. 

Je hebt minimaal een cursus ontspanningsmassage met anatomie nodig, omdat je tijdens de cursus al aardig moet kunnen masseren!

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 180,- (vrijgesteld van BTW) inclusief cupping set (de set bestaat uit 6 cups in 3 maten 2 x L, 2 x M en 2 x S).
  • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch.
  • 6 NGS accreditatiepunten (de punten zijn toegekend voor wellnss, sport- en sportzorgmasseur).
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: