Workshop Ayurveda en de Huid

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

Workshop cosmetische cupping

Deze uiterst effectieve techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd.

Workshop Ayurveda en Haren

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Weldadige hoofdmassage’ te geven.
check workshop

Cursus

workshop Kobido Japanse gezichtsmassage

Kobido is een Japanse techniek voor gezichtsmassage en betekent letterlijk ‘het pad van de schoonheid’. De Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, leidt tot een unicum op massagegebied.

Ayurveda Introductie Cursus

Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.
check cursus

Workshop Ayurveda
en de huid

Volgens Ayurveda is de huid een reflectie van je innerlijke gezondheid. Als je de voeding eet waar jouw lichaam gelukkig van wordt, dan zie je dat terug in een stralende huid.

Vanuit ayurvedisch perspectief is er een sterke wisselwerking tussen de conditie van de huid en de conditie van het lymfestelsel, de bloedcirculatie, het spierweefsel en het vetweefsel. Een onbalans of een ophoping van afvalstoffen in een van deze weefsellagen kan zorgen voor huidklachten.

De huid is het enige orgaan dat rechtstreeks is blootgesteld aan alle elementen van buitenaf. Hierdoor heeft onze huid een uitzonderlijk vermogen om zichzelf te beschermen en te genezen.

Welke klachten of wanneer?

Door de Klassieke massage technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

Tijdens deze workshop leer je vanuit de drie basisprincipes Vata, Pitta en Kapha en hun eigenschappen naar de kenmerken van de huid te kijken. Deze kenmerken zijn van belang om de juiste ayurvedische behandeling in te zetten. Ook leer je om huidklachten in te delen naar deze drie basisprincipes.

Zo worden als onderdeel van een brede benadering van huidklachten tijdens deze workshop veel handvatten aangereikt om jouw cliënten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. 

Je leert:
– Theorie over de huid
– Hoe je de huid kunt optimaliseren door aan de spijsvertering te werken
– Het maken van verzorgingsproducten
– Gezichtsmassage met marmapunten

De Workshop Ayurveda en de Huid is een mooie aanvulling voor degene die als ayurveda therapeut of als schoonheidsspecialiste aan het werk is. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed combineren met een andere behandeling

Bij Ayurvedische massages wordt redelijk veel olie gebruikt. Naast dat dit vet is, kan de olie ook een kleur en geur hebben. Draag hierom tijdens de praktijklessen wat oudere kleding en gebruik niet je mooiste handdoeken.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle behandeling’ te geven.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

  • Neem graag mee: een grote en 2 kleine, niet al te nieuwe, handdoeken en gemakkelijk zittende oudere kleding.
  • Kosten: € 140,-(vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal (bestaat uit theorie en uitgebreide informatie en foto’s over de behandelingen), thee en koffie, vruchtensap, fruit en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: