Workshop Ayurvedische Voedingsleer

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

Workshop meridianenleer

De Oosterse en Chinese tradities hebben hun intrede gedaan bij westerse behandelmethoden. Een goede kennis van de meridianenleer, yin en yang en de 5 elementenleer is daarom (gelukkig) niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Workshop meridianenleer

De Workshop is een aanvulling voor iedereen die de relatie tussen het anatomisch en het energetische vermogen van het lichaam wil weten. .
check workshop

Cursus

Ayurveda Introductie Cursus

Ayurveda streeft ernaar om je lichaam en geest in balans te brengen en/of te houden door de juiste voeding en leefstijl toe te passen

Ayurveda Introductie Cursus

Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.
check cursus

Workshop Ayurvedische
Voedingsleer

Er wordt vaak gezegd dat je ‘bent wat je eet’. Dit gezegde is zeer zeker van toepassing in de Ayurvedische voedingsleer. Je lichaamsweefsels worden namelijk opgebouwd uit de voeding die je eet. In ayurveda wordt ook gezegd dat als je een voedingsmiddel of kruid kiest om de invloed die het op je lichaam heeft, het als ‘medicijn’ gezien kan worden.

Ayurveda is een leefstijl en geneeswijze die duizenden jaren geleden in India en op Sri Lanka ontstaan is. Ayu betekent ‘leven’ en ‘veda’ betekent ‘kennis’. Ayurveda gaat dus over de kennis van het leven.

Tijdens deze cursusdag leer je over:
– De 3 dosha’s (Vata, Pitta en Kapha)
– De spijsvertering (deze bestaat in Ayurveda uit 2 delen)
– Types van spijsvertering en invloeden van buitenaf
– Hoe kan je de spijsvertering optimaliseren
– De 6 smaken
– Voelen, ruiken en proeven van kruiden
– Samenstellen van een thee die de spijsvertering verbetert en afvalstoffen afvoert

Deze dag is voor mensen die meer willen weten over de Ayurvedische inzichten over voeding en je gezondheid. In de Ayurvedische leer is de werking van de spijsvertering erg belangrijk, omdat je spijsvertering zorgt voor de opbouw van je lichaamsweefsels.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.

Na het volgen van deze workshop heb je een goed inzicht in wat voeding voor je lichaam en geest kan betekenen.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Heb je een voedselallergie? Wij horen dit graag van te voren zodat we er rekening mee kunnen houden.

Als mens besta je uit 5 elementen, met kenmerken en eigenschappen. Deze zitten niet alleen in ons lichaam, maar zijn ook buiten ons, in de natuur, aanwezig. Kortom, wij maken onderdeel uit van de natuur en de natuur is in ons lichaam aanwezig.
Tijdens deze cursusdag, leer je op deze manier naar jezelf en je omgeving te kijken en hoe voeding in te zetten om je weefsels goed te voeden zodat je lichaam optimaal kan functioneren.
Je leert over de verschillende types van spijsvertering, voedingsmiddelen en hoe je voeding kunt inzetten om eventuele klachten aan te pakken.

  • Kosten: € 140,- vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal (bestaat uit theorie en uitgebreide informatie), thee en koffie, vruchtensap, fruit en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: