Workshop: Ayurvedische Voet- en onderbeenmassage

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

Workshop Ayurveda en Haren

Tijdens deze workshop leer je vanuit de drie basisprincipes Vata, Pitta en Kapha en hun eigenschappen naar de kenmerken van het haar te kijken

Workshop Ayurveda en Haren

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Weldadige hoofdmassage’ te geven.
check workshop

Cursus

Ayurveda Introductie Cursus

Ayurveda streeft ernaar om je lichaam en geest in balans te brengen en/of te houden door de juiste voeding en leefstijl toe te passen

Ayurveda Introductie Cursus

Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.
check cursus

Workshop: Ayurvedische Voet- en onderbeenmassage

Volgens een oud Indiaas gezegde houdt massage van de voeten voor het slapen gaan ziekten buiten de deur, zoals slangen geen arenden benaderen. Behandeling van de voeten wordt dan ook beschouwd als net zo belangrijk voor de gezondheid en schoonheid als voeding, lichaamsbeweging en het soepel houden van gewrichten, spieren, pezen en banden.

Ayurveda heeft een aantal behandelingen van de voeten en onderbenen.
De basis voetmassage (Paadabhyanga) is een combinatie van een massage met specifieke ayurvedische kruiden oliën. Tijdens de massage worden er drukpunten (Marmapunten) geactiveerd om de behandeling meer diepgang te geven of doelgerichter te maken.

De voetmassage met een koperen bowl is er meer op gericht om afvalstoffen uit de voeten te onttrekken. Er wordt gemasseerd met een koperen kommetje in combinatie met een speciale olie (ghee). Tijdens de workshop leer je beide massages.

Voordelen en Welke klachten?

Tijdens deze workshop leer je:
– Het herkennen van de 3 dosha’s in de huid
– Spijsvertering en opbouw weefsels
– Specifieke richtlijnen voor de verschillende constituties
– De inzichten van de Ayurvedische behandeling van huidklachten aan de voeten en de
  onderbenen.
– Aan de hand van de kenmerken welke ayurvedische kruidenoliën je kunt inzetten
– Het geven van een heerlijke voetmassage met de marmapunten
– De voetmassage met het koperen kommetje (bowl)

De Workshop Ayurvedische Voet- en Onderbeenmassage is een mooie aanvulling voor degene die al als masseur, pedicure of als schoonheidsspecialiste aan het werk is. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage als extra behandeling toevoegen na bijvoorbeeld een pedicure
  behandeling
– je kunt de massage geven als het masker van je cliënt aan het inwerken is

Ayurveda is een medische wetenschap die meer dan 5000 jaar geleden is ontstaan in India. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft in 1978 Ayurveda erkend als complementaire geneeswijze met de potentie om geneeskunde toegankelijk te maken voor het grootste deel van de wereldbevolking.

Ayurveda streeft ernaar om de dosha’s Vata, Pitta en Kapha, de weefsels en de uitscheiding van afvalstoffen in balans te brengen. Op deze wijze werkt Ayurveda niet alleen tegen de symptomen, maar pakt ook de oorzaak van de symptomen aan. Ayurvedische voetmassage is een mooie aanvulling op de westerse behandelmethodes.

Bij Ayurvedische massages wordt redelijk veel olie gebruikt. Naast dat dit vet is, kan de olie ook een kleur en geur hebben. Draag hierom tijdens de praktijklessen wat oudere kleding en gebruik niet je mooiste handdoeken.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Bij deze cursus ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle behandeling’.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

  • Neem graag mee: een grote, niet al te nieuwe, handdoek en gemakkelijk zittende oudere kleding.
  • Kosten: € 140,- (vrijgesteld van BTW)
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal (bestaat uit theorie en uitgebreide informatie en foto’s over de behandelingen), thee en koffie, vruchtensap en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: