Workshop Cosmetische cupping

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop Cosmetische cupping

Uit de traditionele Chinese geneeskunde heeft Cuppingmassage zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. De resultaten van Cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Binnen de Oosterse geneeswijze is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen.

Welke klachten of wanneer?

Door de Klassieke massage technieken is het mogelijk lichamelijke klachten te verhelpen.

Deze uiterst effectieve techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd. Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-productie, vermindering van pigmentering, bevordering van een strakke/gladde huid, het verwijderen van afvalstoffen en toxines en bevordert het ontgiftingsmechanisme.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

Je leert met de cups op de juiste manier het gezicht masseren. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode. Ook voor thuis.

Onderwerpen
• De filosofie achter Cuppping en zijn geschiedenis
• Uitleg en demonstratie van de technieken

Programma
De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Cosmetische Cupping en zijn geschiedenis.

Na een uitgebreide demonstratie van de technieken is het de bedoeling om hetgeen getoond werd uit te wisselen met één van de mede cursisten.
U leert hoe u een weldadige Cosmetische Cupping kunt geven.

De Workshop cosmetische cupping is een mooie aanvulling voor degene die als masseur of als schoonheidsspecialiste aan het werk is. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed combineren met een andere behandeling

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les.Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. 

Je hebt minimaal een cursus ontspanningsmassage met anatomie of schoonheidsspecialiste nodig, omdat je tijdens de cursus al aardig moet kunnen masseren!

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken, badstof haarband en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 165,- (vrijgesteld van BTW) inclusief cupping set (de set bestaat uit 4 cups in 2 maten 2 x S en 2 x XS).
  • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: