Workshop Cosmetische cupping

Dagworkshop: 1 cursusdag van 10.00 tot 17.00 uur
Eerstvolgende mogelijkheid: Zaterdag 12 februari

Bekijk de agenda en schrijf je in

Wat is Cosmetische cupping ?

Uit de traditionele Chinese geneeskunde heeft Cuppingmassage zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. De resultaten van Cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Binnen de Oosterse geneeswijze is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen.

Deze uiterst effectieve techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd. Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-productie, vermindering van pigmentering, bevordering van een strakke/gladde huid, het verwijderen van afvalstoffen en toxines en bevordert het ontgiftingsmechanisme.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

De workshop. Wat leer je?

Je leert met de cups op de juiste manier het gezicht masseren. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode. Ook voor thuis.

Onderwerpen
• De filosofie achter Cuppping en zijn geschiedenis
• Uitleg en demonstratie van de technieken

Programma
De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Cosmetische Cupping en zijn geschiedenis.

Na een uitgebreide demonstratie van de technieken is het de bedoeling om hetgeen getoond werd uit te wisselen met één van de mede cursisten.
U leert hoe u een weldadige Cosmetische Cupping kunt geven.

Wat neemt u mee naar huis?
Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus verbinden’ te geven.

Onze visie

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.

Belangrijk om te weten

Je hebt minimaal een cursus ontspanningsmassage met anatomie nodig, omdat je tijdens de cursus al aardig moet kunnen masseren!

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan horen wij dat graag van te voren, zodat we daar rekening mee kunnen houden!

Benodigdheden, kosten en inbegrepen

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken, badstof haarband en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 150,- ( beroepsopleiding vrijgesteld van btw). inclusief cupping set (de set bestaat uit 4 cups in 2 maten 2 x S en 2 x XS).
  • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.