Workshop Ayurveda en Haren

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

Workshop

Workshop Indiase hoofdmassage

Daardoor kent de Indiase hoofdmassage een rijke traditie aan methoden en technieken per regio. De Indiase hoofdmassage wordt niet voor niets champissage genoemd. Champi betekent shamponeren

Workshop Indiase hoofdmassage

De Workshop Indiase hoofdmassage is een mooie aanvulling voor degene die als masseur/massagetherapeut, schoonheidsspecialiste kapper, aan het werk is.
check workshop

Cursus

Ayurveda Introductie Cursus

Ayurveda streeft ernaar om je lichaam en geest in balans te brengen en/of te houden door de juiste voeding en leefstijl toe te passen

Ayurveda Introductie Cursus

Je krijgt inzichten om de juiste olie voor het moment van de massage te kiezen, zodat je cliënt optimaal baat heeft bij de massage.
check cursus

Workshop Ayurveda
en haren

Ayurveda ziet ons haar als een van de uiterlijke kenmerken van schoonheid. Glanzend haar is het resultaat van een haarverzorgingsregime dat reiniging, conditionering en massage combineert. Een aantal kruiden en bloemen worden gebruikt in de Ayurveda om de schoonheid en kracht van het haar te verbeteren.

In Ayurveda worden de haren als ‘bijproducten’ van botweefsel gezien. Als er problemen zijn met de haren, dan is het belangrijk om te kijken naar de balans en de voeding van het hele lichaam. Een gebalanceerde spijsvertering en de juiste voeding komen hier ook weer om de hoek kijken.

Welke klachten of wanneer?

Tijdens deze workshop leer je vanuit de drie basisprincipes Vata, Pitta en Kapha en hun eigenschappen naar de kenmerken van het haar te kijken. Deze kenmerken zijn van belang om de juiste ayurvedische behandeling in te zetten. Ook leer je om klachten in te delen naar deze drie basisprincipes.

Je leert:
– Theorie over de haren
– Kennis van de spijsvertering en ondersteunende voeding
– Het maken van verzorgingsproducten
– Hoofdmassage met marmapunten

De Workshop Ayurveda en Haren is een mooie aanvulling voor degene die als kapper, ayurveda therapeut of schoonheidsspecialiste aan het werk is. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed combineren met een andere behandeling

Bij Ayurvedische massages wordt redelijk veel olie gebruikt. Naast dat dit vet is, kan de olie ook een kleur en geur hebben. Draag hierom tijdens de praktijklessen wat oudere kleding en gebruik niet je mooiste handdoeken.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Weldadige hoofdmassage’ te geven.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

  • Neem graag mee: een kleine en een grote, niet al te nieuwe, handdoek en gemakkelijk zittende oudere kleding.
  • Kosten: € 140,-
  • Inbegrepen zijn: lesmateriaal (bestaat uit theorie en uitgebreide informatie en foto’s over de behandelingen), thee en koffie, vruchtensap en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: