0osterse therapie

basis informatie

altijd inclusief

Meer Cursussen
of workshops

0osterse therapie

De Oosterse geneeskunst is grotendeels gebaseerd op de Yin-Yang filosofie en ziet lichaam en geest in zijn geheel. Wij bieden de opleiding Oosterse Therapie aan om het zelfherstellende vermogen van het lichaam (ziyuli) aan te wakkeren. Door enerzijds het uitvoeren van drukpunttechnieken op de acupressuurpunten, aanraking van het lichaam met handen, cups en guasha tools, en anderzijds een holistische Oosterse visie op het menselijk lichaam, wordt het lichaam geactiveerd een balans te vinden in lichaam, geest en emotie.

Welke klachten of wanneer?

Een Oosterse massage wordt bij veel klachten/ ziekten toegepast, om daadwerkelijk een klacht te verhelpen, ziekten te verlichten of te helpen bij het opheffen van blokkades.

Denk bijvoorbeeld aan;

Je leert de Oosterse filosofie te begrijpen. Je bouwt kennis op over de meridianenleer, energiestromen en energieblokkades. Je leert drukpunttechnieken en manuele behandelmethoden toe te passen.

Met al deze vaardigheden en kennis, leer je vanuit de verbinding met je cliënt te zien wat echt nodig is. Na deze opleiding kun je als een veelzijdige holistische masseur aan de slag in je eigen praktijk, massagesalon of wellness centrum.

De 11 lesdagen bestaan in de ochtenden uit theorielessen en in de middagen uit praktijklessen.

Onderwerpen:

– Filosofie en oorsprong van de Oosterse geneeskunst
– Anatomie
Meridianenleer
– Massage technieken op kleding en op de huid met olie
Shiatsu op de tafel
Cupping massage
Guasha 
Chinese handmassage

Chinese voetmassage
Vlindermassage

Ergonomisch masseren
– Indicaties en contra-indicaties
– Anamnese

– Voorbereiding op de massage

– Inrichting massageruimte

Voor (sport)masseur, massagetherapeuten en iedereen die geïnteresseerd zijn in de Oosterse geneeswijze is deze opleiding geschikt. Het is dan ook dé beginnerscursus bij uitstek voor iedereen die beroepshalve aan de slag wil in de massage sector.

Onze visie is dat je door middel van massages de zelfherstellende vermogen van het lichaam ‘wakker’ kunt maken. Wij leren je de theorie van het menselijk lichaam (en geest), de massage technieken, drukpunttechnieken en het ergonomisch masseren te combineren om de client de meest optimale massage te geven. Naast de theorie is het belangrijk te leren ‘zien’ en ‘voelen’. Daarom werken wij in kleine groepen, zodat er veel ruimte voor praktijkoefening en feedback mogelijk is.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les. Bij deze opleiding ontvang je een duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dagen wordt behandeld, stap-voor-stap staat beschreven.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage’ te geven, waarbij je hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus.

De Ziyuli Oosterse Therapie opleiding duurt 11 dagen.
Het examen bestaat uit theorievragen en een praktijk deel.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10.

De studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Twee grote handdoeken en een hoeslaken voor de massagetafel. Draag gemakkelijk zittende kleding.

Studiekosten voor de totale opleiding is opsomming van de alle onderdelen (11 dagen) + 1 supervisie en examen dag 

Inbegrepen: Lesmateriaal, olie, gezonde lunch, fruit, thee, koffie en vruchtensap.

Wie het examen heeft behaald, ontvangt het diploma ‘Ziyuli Oosterse Therapie’. 

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Het is ook mogelijk om de onderdelen los te volgen. Voor elk onderdeel haal je dan losse certificaten.

Heb je één of meerdere onderdeel van deze opleiding al bij ons gevolgd dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel.  Wel zien wij graag het certificaat voor de module waarvoor je vrijstelling vraagt.

Delen via: