workshop cosmetische guasha

basis informatie

altijd inclusief

video
van de cursus

Meer Cursussen
of workshops

workshop cosmetische guasha

Guasha betekent letterlijk “schrapen van ziekten door gestagneerde energie” en is een medische behandeling, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is en nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Deze natuurlijke geneeswijze wordt door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling.
Guasha therapie vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft zijn weg naar het Westen gevonden.

Door de eeuwen heen ontwikkelden zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.

Voordelen en Welke klachten?

Guasha kan bij vele ongemakken van de huid worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of te verlichten.

Guasha therapie is te vergelijken met acupunctuur: Qi (energie) wordt gestimuleerd en in evenwicht gebracht, maar dan zonder naalden. De behandeling is echter breder dan dat. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd. Guasha versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress, brengt balans en bevordert het ontgiftingsmechanisme.
Bovendien activeert deze behandeling de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades, zowel lichamelijk als emotioneel binnen zeer korte tijd op.
Men voelt zich weer fris, helder en energiek. Guasha therapie betekent het wegschrapen van pijn die ontstaan is door blokkades in de levensenergie die door de meridianen en acupunten van ons lichaam loopt. ‘Schrapen’? Dat klinkt nogal pijnlijk, maar dat is het niet: Guasha therapie wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt ingesmeerd met een speciale olie. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en acupunten en heeft daardoor effect op het hele lichaam.

Tijdens deze workshop leer je de Guasha technieken op het gezicht- en decolleté toe te passen. Wij gebruiken tijdens de workshop een platte schijf van jade of hoorn. Je leert vaardigheden zoals het stimuleren van de acupunctuurpunten/meridianen. Een veilige en gemakkelijke methode. Ook voor thuis.

Onderwerpen
• De filosofie achter guasha en zijn geschiedenis
• Uitleg en demonstratie van de technieken

Programma
De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Cosmetische Guasha en zijn geschiedenis.

Na een uitgebreide demonstratie van de technieken is het de bedoeling om hetgeen getoond werd uit te wisselen met één van de mede cursisten.
U leert hoe u een weldadige Cosmetische Guasha kunt geven.

De Workshop cosmetische Guasha is een mooie aanvulling voor degene die als masseur of als schoonheidsspecialiste aan het werk is. Je kunt er verschillende kanten mee op:
– je kunt de massage als losse behandeling aanbieden
– je kunt de massage goed combineren met een andere behandeling

De traditionele Chinese geneeskunst is oud. Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.

Er wordt gewerkt met de door Academie Ziyuli verstrekte boeken en lesmaterialen. Lesmaterialen worden uitgereikt tijdens de eerste les. Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven.

Na het volgen van deze workshop bent u in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage te geven, waarbij uw hart, handen en ziel zich harmonieus met elkaar verbinden’.

Cursusduur en -belasting

De workshop duurt 1 dag
De dag bestaat uit theorie in de ochtend en in de middag praktijk

Aantal deelnemers

minimaal 4 en maximaal 10

Ben je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. 

  • Neem graag mee: Een wit hoeslaken, een grote en twee kleinere handdoeken, badstof haarband en gemakkelijk zittende kleding.
  • Kosten: € 170,- (vrijgesteld van BTW) inclusief Jade Guasha steen.
  • Inbegrepen zijn: Olie, lesmateriaal, thee en koffie, vruchtensap, fruit en een gezonde lunch.
  • Natuurlijk krijg je na de cursus een certificaat.

We zien je graag in ons trainingscentrum.

Delen via: